Akik a könyvet ajánlják…

Pomucz Tamás, Európa-bajnok vitorlázó, edző:

Kedves szülők! Gondolják meg jól! Ezzel a könyvvel egy olyan „fertőzést” kap gyermekük, amiből soha, senki nem tudja őt kigyógyítani. Aki egyszer meghallja a hullámok hívó hangját, az nem menekül, visszatér a vízhez, a szélhez és ahhoz a szabadságot, tisztaságot és kalandot sugárzó érzéshez, amit a vitorlázás ad mindenkinek, aki meg-ismerkedett vele. „Szél Öcsénk, Víz Húgunk, Nap Bátyánk” várnak ránk!

Szutor Ferenc, a porthole.hu vitorlás magazin szerkesztője:

Ha létezett volna ilyen könyv, amikor én gyerek voltam, biztosan nem felnőtt fejjel kezdek vitorlázni. Látványos, gyakorlatias és a saját nyelvükön beszél a fiatalokhoz. Egy valódi hiánypótló kiadvány!

Kovács László, a Kovi Sporthajós Iskola vezetője:

A könyv képeit és játékos, de mégis komoly feliratait nézegetve nem értem, miért nem jelent még meg vitorlázós gyermekkönyv hazánkban? Hiszen megkönnyíti a szülők, nagyszülők dolgát a kikötőkben, mikor csendes eső kopog a kajüttetőn, vagy akár a vitorlástáborok ideje alatt fújó erős szeles délutánok hasznos eltöltését is megszínesítheti.

25 éves vitorlázás oktatói múltam alapján meleg szeretettel ajánlom nézegetésre ezt a könyvet kicsiknek és nagyoknak, akik valaha is megérezték a hullámok csobogásának, a tavaszi szellőnek és a nyári napsugaraknak vitorlázásra hívó szavát.